В общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ в Пловдив капацитет е изцяло запълнен. Това е историята на някои от неодомошените животни, които очакват да намерят своето ново семейство,което  да ги дари с много любов и грижи. Всички кучета са кастрирани и се предават на осиновителите с паспорт и чип.

Запознайте се с Конго. Той е среден на ръст с черно-кафява козина . Характерът му е  спокоен. Конго е много гальовно кученце и чака своя нов стопанин да му даде любов . 

Това е красивата Мимоза.Тя е средна на ръст и козинката й е светлокафява.Кротка е и  срамежлива, не прави проблеми и може да ви бъде страхотен приятел. Доста време отнема  да се спечели доверието и,но вече е готова да завладее нечие сърце.Мимоза е от смесена порода.

 

Това е Дончо. Той е с дребен ръст и сиво-кафява козинка. По характер е кротък и не създава проблеми. Бил е нечий любимец, преди да се изгуби и попадне в приюта. Дончо е сериозна,самостоятелна личност и сам решава дали да ви се довери.

Това е Брауни .Висок и дългокрак, леко свенлив. Той е светлокафяв със сериозен и студен поглед , но много кротък по характер. В приюта е от 23.03.2018. 

Запознайте се с Тото , но в приюта го наричат по прякор Топчо. Той е едър по телосложение и е изцяло черен , но със бяло коремче , което го прави още по-сладък.Кучето е много игриво и умно. С къса опашка. Държи се много добре с останалите кучета. Породата му е смесена.

Представяме и красивата Рая. Едра на ръст със сиво-кафява козина.Тя е млада, на не повече от година и половина. Много е социална, с красиви разноцветни  очи, които могат да спечелят сърцето ти още като я видиш.

Инициатива с призив към хората започнаха и 3 футболни  клубове  от Пловдив. Те застанаха зад каузата „Доброто продължава“ и призоваха всеки, който може да осинови кученце от пловдивския общински приют, да го направи.

Д-р Веселин Бекирски, управител на Общински приют –Пловдив „Приятел  завинаги“  разказа пред  Traffic news  как се е родила идеята за каузата „Доброто продължава”:

„Идеята дойде случайно.Вдъхнових се от един клип на футболистите от румънския гранд Динамо (Букурещ), които се обединиха зад благородната кауза за насърчаване осиновяването на домашни любимци от общинските приюти. Това исках да стане факт и в Пловдив. Така ние от приюта говорихме с 3-ма футболни отбори от Пловдив- „Ботев”  , „Локомотив” и „Марица”.

 Те са дали съгласието си да съдействат на приюта , като при началото на футболен мач капитаните на  отборите излизаха на терена с две кученца. Благотворителността  започна с мача между „Ботев” Пловдив и „Лудогорец”. Двамата капитани Тодор Неделев и Кирил Десподов  показаха четириногите на публиката ,за да може да докоснат  хората и те да осиновяват занапред.

„За всеки един мач на отборите водихме различни кученца. Не ги повтаряхме .Бяхме избрали 6 хубавци , от които 5 вече са осиновени. С Ботев се надявам да продължим работа , а Лудогорец бяха помолени от нас да продължат тази инициатива  като се  свържат с разградския приют”. 

Така останалите 2 пловдивски отбора продължиха инициативата за осиновяване в следващите мачове.

Пловдивският приют с апел: Не изхвърляйте кученца пред портите ни, нямаме местаИма скок в осиновяването през изминалата година

Всеки, който има желание да осинови някое от кученцата  или просто да се запознае отблизо с някое от тях , може да го направи. Вратите на приюта са ежедневно отворени, а часовете, в които можете да го посетите през делничните дни са от 09:00 до 15:00 часа, а през уикенда от 09:00 до 14:00.