След мащабната кампания „Да помогнем на Боян да живее” на първия учебен ден в Пловдив набирането на средства в помощ на момчето продължава в пълна сила. В града под тепетата вече има и дарителски кутии, където всеки който желае може да остави средства за лечението на момчето. В кампанията се включи  и строителният хипермаркер „Мосю Бриколаж”, като в момента и в двата магазина в Пловдив има поставени дарителски кутии.

Припомняме, че само за 3 дни в дарителските кутии в училищата  вече са събрани над 26 000 лева. По идея на старши учителя по български език и литература Мая Пелтекова от  СУ "Св. Патриарх Евтимий" в първия учебен ден вместо живи цветя ученици от бившата Лиляна, както и от пловдивски училища изпратиха на своите преподаватели виртуални букети, а сумите, отделени за цветята, бяха пуснати в кутиите за помощ на Боян.

Боян страда от коварното заболяване левкемия. Той е син на преподавателя от СУ "Св. Патриарх Евтимий" Ваня Георгиева. В подкрепа на сина й се включиха нейни бивши съученици и колеги от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, където тя е преподавала. Само там събраната сума е над 6000 лева. В знак на благодарност Ваня Георгиева написа трогателни думи в профила си във Фейсбук, за да изрази емоциите си като майка на Боян за оказаната помощ и подкрепа.  

Необходимата сума за лечението на Боян Бонев е над 150 хиляди евро, които са непосилни за семейството му. Акцията за набирането на средства продължава.

Открита е и банкова сметка, по която всеки от нас може да направи дарение, за да бъде излекуван един млад човек, с устрем към бъдещето и жажда за живот.

Боян Иванов Бонев

Банка ДСК-ЕАД

EURO

IBAN BG61STSA93000025577504

BIC STSABGSF

ВИДЕОРЕПОРТАЖ: Авел Бялков