Затварят част от булевард „Цар Борис III Обединител” за 12 дни. Движението в отсечката от моста на Марица до кръговото на Панаира ще бъде ограничено от утре – 26 февруари (сряда), до 8 март. Това се налага заради преасфалтиране на пътния участък.

Ремонтните дейности ще започнат от източното платно и докато приключат, ще се извършва двупосочно движение в западното платно. От Община Пловдив предупреждават всички шофьори, преминаващи през участъка, да карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената временна организация на движение.

От "Организация и контрол на транспорта" съобщават, че за да се избегне допълнително натоварване на трафика и с оглед безопасността на движението автобусите от обществения масов градски транспорт ще пропускат спирката пред Панаира.

Както TrafficNews съобщи, Община Пловдив започва преасфалтиране на най-компрометираните квартални улици в целия град. Сред първите реконструкции е именно на двете платна в участъка пред Панаира от моста на река Марица до кръговото кръстовище.

„Планираме този ремонт да го направим вечерта, за да не натоварваме и без това интензивния трафик и да създадем по-малко неудобства на шофьорите“, съобщи кметът Здравко Димитров. Той коментира, че в целия град продължава изпълнението на програмата за обновяване на кварталните улици и булеварди в синхрон с районните кметове.

Започват да ремонтират най-разбитите пътища в Пловдив, стартират от ТракияПървият обект в списъка е Околовръстното на „Тракия"