Софийската проектантска къща „Новиза” ще изготви заданието за многоетажният паркинг на улица „4 януари” върху бившия ТЕЛК, научи TrafficNews.bg. Тя е спечелила обществената поръчка за проектирането на съоръжението, на което градските власти възлагат надежди да поеме голяма част от колите в центъра и Капана.

То ще се намира на улица „4 януари” на мястото на бившия ТЕЛК.  Проектантите трябва да дадат предложение на колко етажа да бъде съоръжението, както и до колко автомобили може да побера. Втората позиция в поръчката е за направата на инвестиционен проект за реконструкция на улица „4 януари” от бул. „Марица – Юг” до бул. „Шести септември”.  За тази позиция не е кандидатствала нито една фирма и вероятно градските власти ще трябва да изготвят проекта служебно.

Максималната цена, до която трябва да бъде направен проектът за многоетажния паркинг е 110 хил. лева с ДДС. „Новиза” е дала срок от 45 дни, в който ще бъде изготвен проекта.

В предмета на настоящата обществена поръчка е залегнало и проектирането на две пешеходни пасарелки, които бяха анонсирани от градските власти. За по 19 000 лева с ДДС ще се направят проектите за пешеходните съоръжения на бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна гробища, а другата ще е на бул. „Цариградско шосе” в района на бензиностанция Еко.

Двете пешеходни пасарелки ще трябва да заместят подлезите, които не се ползват от пловдивчани. Те са били многократно обновявани, но не след дълго те отново биват потрошени.

Ако двете пасарелки дадат добър резултат и на други места в града се очаква да бъдат изградени подобни съоръжения.

Припомняме, че градските власти започнаха офанзива по направата на многоетажни паркинги във четири от районите на Пловдив. Освен този на улица „4 януари”, в момента активно се работи по четири други съоръжения. Едното е на мястото на поликлиниката на хотел „Лайпциг”, а другите три съоръжения са в „Западен”, „Северен” и „Тракия”.

Търсят фирма, която да вдигне многоетажен паркинг в Смирненски за 3,5 млн. лева СНИМКИРайон „Западен” обяви обществена поръчка за изграждането на съоръжението за 151 автомобила

Бутането на поликлиниката в центъра на Пловдив все по-близо! Вдигат многоетажен паркинг на теренаОбщинските съветници ще променят статута на парцела, на който се помещава ДКЦ VI

Многоетажен паркинг за 3.5 милиона лева вдигат в една от най-застроените зони на Пловдив СНИМКИСъоръжението ще бъде на четири етажа и ще разполага със 151 паркоместа

Веселото село става многоетажен паркинг! Изграждат пасарелка над кръговотоВсе още не е ясна стойността на проекта

Вдигат многоетажен паркинг в Тракия заедно с тези в центъра и СмирненскиСъоръжението ще се намира край училище „Димитър Матевски”