В три пловдивски поликлиники вече се правят тестове за коронавирус, заяви кметът Здравко Димитров. ДКЦ-тата, които могат да тестват за COVID-19 са – Второ, Пето и Седмо.  Очаква се и до края на седмицата или най-късно в понеделник да заработи и референтната лаборатория към УМБАЛ „Св. Георги”.

Днес кметът е бил на посещение в Шесто ДКЦ към МБАЛ „Св. Мина”, което вече може да преглежда пациенти със съмнения за коронавирус.

В същото време шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов заяви, че вече втори ден работи приемния кабинет в ДКЦ „Изток”, който да обслужва жителите на Столипиново и Изгрев. Той благодари на екипа, които са се съгласили да работят там, които са семейни лекари.  

ДКЦ „Изток” има отделен вход, оборудван изцяло  с предпазни средства, като има готовност да има още два кабинета да се отворят при нужда.

Д-р Калинов каза, че обезпечаването на двете пловдивски болници продължава, тъй като до момента те не са били подготвени за инфекциозни заболявания. Той каза, двете болници имат нужда от финансови средства и благодари на дарителите, които са се отзовали.