Съдът гледа мярката за нетоклонение на Атанас Ангелов, който е един от тримата обвинени за търговията се еврото менте край Първомай.

По време на делото стана ясно, че той и другият обвиняем Румен Янев тръгнали към срещата, където е трябвало да продадат фалшивите купюри. Когато обаче видели полицаите те побягнали и изхвърлили банкнотите в язовира.

Припомняме, че при акцията на МВР и ДАНС, бяха открити над 12 милиона фалшиви евро, а 558 000 евро е трябвало да бъдат продадени.  Срещу тримата мъже са повдигнати редица обвинения:

- за това, че на 27 октомври в пловдивското село Татарево като извършител в съучастие с друго лице е държал подправени парични знаци в големи количества - 1116 броя неистински банкноти с номинал по 500 евро всяка, с обща номинална стойност на банкнотите 558 000 евро, като е знаел, че са подправени.

- за това, че на същия ден в землището на селото е пазил материали, за които е знаел, че са предназначени за подправка на парични знаци, а именно 3200 листа с отпечатани на всеки от тях по шест броя копюри на банкноти с номинал по 500 евро всяка или обща номинална стойност на банкнотите 9 600 000 евро.

- за това, че на 28 октомври е пазил и укривал материали – 405 листа с изобразени на всеки от тях по шест броя копюри на банкноти, всяка с номинал по 500 евро, общо 2 430 копюри, с обща номинална стойност 1 215 000 евро, за които е знаел, че са предназначени за подправка на парични знаци.

- за това, че в нощта на 27 срещу 28 октомври в Първомай без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана с общо нето тегло 3 204 грама.

- за това, че в село Татарево е държал огнестрелни оръжия в големи количества – 13 броя пушки, без да има за това надлежно разрешение.

- за това, че на 29 октомври в село Леново е държал огнестрелно оръжие – ловна пушка 12-ти калибър и 21 броя боеприпаси – патрони 12 калибър, като не е взел необходимите мерки за сигурност и особено мерките предвидени в надлежните правилници, наредби и инструкции.

Очаквайте подробности по случая!


Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg