Мащабна полицейска операция се провела в събота през нощта в нощен клуб "Сикретс" в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Проверката е била с особен акцент към лица на видима възраст под 18 години. Мобилизирани са били редица полицаи от сектор Специализирани полицейски сили.

След полунощ спецполицаите, техни колеги от Икономическа полиция и представители от Детска педагогическа стая са щурмували чалга клуба, намиращ се на булевард „България”. Музиката е била спряна, светлините включени, а входовете блокирани. Униформените щателно са проверили всички клиенти на заведението. Изискани са били лични карти, за да се установи имали непълнолетни лица на територията на нощният клуб.

Не е било позволено лица да напускат заведението, докато не бъдат проверени. Освен проверките за непълнолетни купонджии, проверяващите са следили и за спазване на забраната за пушене в закрити помещения. Въпреки поканата отправена съм Регионалната здравна инспекция да се включат в акцията, служители на РЗИ не са участвали. 

По същото време екип пък е проверявал лицата, намиращи се извън дискотеката.

Над 500 лица са били проверени, като 9 от тях са нямали документи за самоличност. Те са били наказани с актове. Двама пък са били глобени с административна санкция, заради неизпълнение на полицейско разпореждане.

Проверени са били 35 автомобила, съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата и 4 фиша.