Директорката на Басейнова дирекция- Пловдив Цветелина Кънева , съветник от ВМРО и юрисконсулт са обвиняемите по по второто дело за Басейнова дирекция, което се води от Специализираната прокуратура в София. Тримата са обвинени за участие в престъпна група, действала от пролетта на 2018 г. насам. Задържаният съветник вероятно е Георги Какалов от община "Марица". 

Според прокуратурата тя е създадена с цел длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние. Тримата обвинени са в ареста за 72 ч. и вероятно още днес спецсъдът ще реши дали да останат зад решетките. Извършени са 14 претърсвания, разпитани са множество свидетели, сред които животновъди. Някои от тях съобщили, че били насочвани към конкретни фирми, за да им бъдат издадени разрешителни за работа.

"Тези фирми са взимали много по- висока цена от обикновено, прибирали са 8000 лв., при условие, че на други места цената е била 3000 лв.", обясни от прокуратурата. Според обвинението разликата от 5 хил. лева се разпределяла между участници в групата. Не е изключено да има и нови обвиняеми, заяви говорителят на главният прокурор Сийка Милева.

В петък в сградата на Басейнова дирекция бе проведена акция от Специализираната прокуратура и КПКОНПИ. Директорката Цветелина Кънева бе отведена отново в ареста, но този път в София. Само няколко часа по-рано тя бе освободена под гаранция от Окръжна прокуратура. След това за разпит в столицата бяха отведени пловдивския общински съветник от ВМРО Стефан Послийски и съветникът  от "Марица" Георги Какалов. Двамата са били с полицейска мярка "задържане", но след това Послийски е бил освободен. Според негов коментар в социалната мрежа е бил разпитан "само като свидетел".  

Арестите в Басейнова дирекция - "кокошкарски истории" , корупция и още нещоСедмицата започна и завърши с полицейска обсада на ведомството