Окръжна прокуратура – Пазарджик започва проверка за замърсяването на река Марица. Както TrafficNews вече съобщи, във вторник вечерта във водите край Пазарджик бяха изпуснати около 600 литра нефтопродукти.

Екоминистерството установи инцидентно изпускане на нефтопродукти от завод за отпадъчни води. Бяха предприети спешни мерки. Започна проверка на Регионалната инспекция по околна среда. „Басейнова дирекция” и МВР- също разследват. Цяла нощ екипи на „Пожарна безопасност” не спряха да се борят със замърсяването.

Цяла нощ пожарникари се бориха със замърсяване на река МарицаНефтените продукти не са опасни за водата, коментират експерти

Окръжна прокуратура – Пазарджик се е самосезирала във връзка с публикации в медиите за замърсяване на река Марица и на река Пишманка с нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди в района на Пазарджик, с. Огняново, и град Стамболийски, от което са настъпили вреди за околната среда – престъпление по чл. 352 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Възложено е проверката да бъде извършена от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пазарджик, като целта е да се установят причините за замърсяване на реките. По указание на наблюдаващия прокурор срокът за приключването е седемдневен, съобщиха от прокуратурата.

Нефт потече по река Марица между Пазарджик и ПловдивКонтролните органи на МОСВ установиха инцидентно изпускане