Блокът в квартал Столипиново, за който обитателите му съобщиха, че се е напукал след труса, вероятно е с тези щети от дълго време. Според районния кмет Иван Стоянов, който е на място, още при обследването на блока заради новоднените мазета са били установени пукнатини.  Според него паниката е повече, отколкото някаква реална опасност от срутване.

В момента се очаква зам.-кметът по сигурността в Община Пловдив Йордан Ставрев и от ОП „Жилфонд”, за да се опишат щетите и да се сравнят със старото обследване.

Един от обитателите, които живее на 8-ия етаж на блока, твърди, че цялата му стена се е напукала, а част от терасата се е срутила. Проверката на място обаче не е установила такива щети по стените, а тази на терасата вероятно е била стара.

Полиция продължава да приканва хората да се прибират по домовете си, за да не се получава струпване на хора. Част от жителите на въпросния блок на ул. „Сокол” 31 обаче отказват да се приберат към момента.

На място са шефът на Шесто РУ Николай Кирков, районният кмет Иван Стоянов, както и доброволците от формированието в Столипиново.

Напрежение в Столипиново – обитателите на напукалия се блок се страхуват да се прибератПолиция моли жителите на блока да се върнат по домовете си, те отказват

Панелен блок се пропука в Столипиново! Хората на улица „Сокол” се евакуирахаЖителите на панелката се притесняват блокът да не се срути