Пловдивският музикант Кирил Ненов, който обяви, че е болен с коронавирус в профила си във Фейсбук, не е от двата случая с положителни проби в Пловдив, научи TrafficNews. Днес от Националния кризисен щаб обявиха, че има два случая на болни в Пловдив, като единият е 39-годишен мъж, върнал се от Англия, а другият се е самокарантирал преди 5 дни.

Кирил Ненов обаче не е нито един от двамата, като също няма установено заболяване.   Два часа след публикацията, Ненов се свърза с нашата редакция, като заяви, че някой му е хакнал профила.

„Не съм болен  от коронавирус и не лежа в болница”, заяви той.

TrafficNews научи, че негови близки и приятели са се свързали с него, като той е обявил, че прави социален експеримент, а „за да се застрахова”, обяснил, че никъде не е споменал в поста си, че е болен от заразата.  Пловдивската полиция пък започва проверка.

Ето и хронология на публикацията му в профила му:

 

Д-р Кирил Ненов е главен асистент в БАН, интересите му са в периода на средновековна българска история. Възпитаник е на Пловдивския университет, където се дипломира като магистър през 2007 г. Беше организатор на фестивала за възстановки Lost Age, който се провеждаше в Пловдив, но тази година не бе анонсиран като част от Културния календар на града. Свири в собствената си група „Куцулан”. 

 

Пловдивски музикант е единият от двамата заразени с коронавирус в ПловдивСъстоянието ми е сравнително добро към момента, написа д-р Кирил Ненов в личния си профил