Полицията откри и задържа родителите на изоставеното  бебе в столичния квартал „Люлин“.  Детето е с български произход. Майката е на 24 години, а бащата - на 28. Двамата заявили пред полицията, че не желаят да полагат грижи за бебето и са взели заедно решението заедно. Те оставили детето на площадка в жилищната кооперация, в която живеят. 

В кошчето с бебето сложили и вещи от първа необходимост. Детето е било намерено от мъж, който живее в жилищната кооперация. Той казал на домоуправителя, който пък подал сигнал на телефон 112. По случая е образувано досъдебно производство. Изясняването на мотивите на родителите за това решение продължава.

Сигналът за намереното дете е подаден към 22:00 часа снощи. На място са били изпратени екип на Спешна помощ и полиция. Медицинският екип е установил, че бебето е в добро здравословно състояние, за него са били полагани грижи и е било хранено.

Детето е момче. То е било в кошче за автомобил с бележка: „Да се даде на социалните. Успех!”.

Детето вече е поето от социалните служби и е настанено в Дома за медико социални грижи за деца „Свети Иван Рилски” в София.

Откриха изоставено бебе в столичния квартал "Люлин"Детето е открито в кошче за автомобил с бележка: "Да се даде на социалните. Успех!"