Новият булевард в Пловдив бе официално открит и коли тръгнаха по него в състояние на извънредно положение. Пътната връзка, която е естествено продължение на моста на Адата и свързва с него Брезовско и Рогошко шосе, е с маркировка и действащо осветление.

Все още обаче светофарите не са пуснати в експлоатация, не е поставена маркировка и по велоалеите. Джобовете за автобусите са стриктно оформени, но пък спирки все още не са поставени.

Истинско приключение бе и завършването на булеварда, като той се забави с близо 6 месеца, макар и няколко пъти да бе удължаван срокът. Наложи се и преасфлтиране на кръговото кръстовище, по което имаше неравности.

"Вечерно време се почнаха и гонките, въртенето на гуми. През деня пък ги виждаме как фучат, както и не работят светофарите. Има обаче пешеходни пътеки и въпреки, че няма много живущи в района, то имам много работещи", споделя читателка на TrafficNews.

Тя каза и още едно нейно наблюдение. То е свързано с паркирането в дясната лента на булеварда.

"Платното се превърна в паркинг. Всеки си спира както и където си поиска. Това са предимно клиенти на търговиите. Има отбивки за обектите, но пътят е разбит и кален. Има и работещи, свикнали да спират в дясна лента още докато движението не бе пуснато", добави пловдивчанката. Според нея там паркирането ще се стане навик и още от самото начало ще бъде изпуснато положението.

Наш репортер посети новия булевард на Пловдив, където засне и двете платна за движение. Оказа се, че на отсечката се намира само един светофар, все още неработещ. Той обаче е предназначен за пешеходците, а там платната не са прекъснати. Тоест - от Брезовско шосе до моста на Адата обръщало няма. Това налага мнозина, излизащи от пресечката от улица "Брезовска" да завият наляво и да навлязат в насрещното. Така с риск за останалите шофьори, тарикатите прашат до светофара. Подобна е ситуацията и от северното платно за движение, където се намират и търговиите.

Как изглежда новият пловдивски булевард, може да видите във ВИДЕОТО: