Майка на две деца от Пловдив се бори за оцеляване, след като е била диагностицирана с тежко заболяване. Както TrafficNews.bg вече писа, на 18-и ноември миналата година Стела Грозданова разбира, че има тумор в бъбрека. Отива на лекар за преглед, тъй като изпитва болки в кръста. Първоначално мисли, че състоянието и се дължи на дископатия. Докторите обаче и назначават скенер, който показва, че ракът се е разпространил към прешлените и гръбначния й стълб.

В началото на декември Стела преживява операция, по време на която десният и бъбрек бива отстранен. Майката обаче остава на легло, тъй като спешно се нуждае от втора интервенция. В момента тя е неспособна да работи, за да се грижи за двете си дечица.

"Първият ми прешлен е напълно изяден, няма го. Трябва да се сложат импланти, за да мога да пак да ходя. Сега при всяко по-рязко движение има опасност прешленът да се счупи и да остана на легло за цял живот", разказа пред наш репортер Стела.

Стойността на операцията е 8 420 лв., от които НЗОК може да поеме 2 329 лв. Останалите 6 090 трябва да бъдат заплатени от пловдивчанката. Тя обаче не разполага с никакви средства. Преди да бъде диагностицирана с рак, Стела се грижи почасово за две възрастни жени. Когато не е ангажирана с тях, прави лечебни масажи. Голямата и дъщеря е на 20 години, но бива принудена да напусне работата си, за да се посвети на грижите за майка си. 

"Снощи децата си легнаха гладни. Досега карахме на спестявания, но всичко свършва. Малкото ми дете е в седми клас, каката му правеше сандвичи за училище. Изпратих голямата ми дъщеря да иска среща с кмета, но той можел да ни приеме чак след два месеца. Оттам ходила при социалните -  казали, че могат да отпуснат еднократна помощ, като възстановят до 1 000 лв. от самата операция. Не мога да подам и документи към ТЕЛК, за да се пенсионирам по болест, защото първо трябва да мине интервенцията", споделя през сълзи притеснената майка.

Самата процедура пред ТЕЛК обаче е тромава, а семейството не разполага с никакви средства, за да задоволи битовите си нужди или да плати наема си от 250 лв. за този месец. Няма и къде да отиде, ако загуби жилището си. 

Стела няма близки, на които да разчита. От малка тя е кръгъл сирак. Бащата на децата й пък ги бил напуснал преди години. 

Мечтата на майката е отново да се изправи на крака, за да се грижи за децата си. "Все още ръцете ми са здрави, мога да върша нещо от вкъщи, ако се намери какво", споделя с оптимизъм тя.

Докато това се случи обаче, семейството може да разчита единствено на милосърдието на хората. 

Ето как може да помогнете на Стела:

Титуляр-Светослава Шопова Банка-

ДСК IBAN -BG60STSA93000025811001

BIC-STSABGSF

Можете също така да се свържете с нея и дъщеря и чрез фейсбук страничката "ДА помогнем НА МАМА"

Пловдивчанка има нужда от спешна помощ, за да проходи отновоСтела има нужда от над 6000 лева