„Прокуратурата много добре знае какво трябва да свърши и какво и това, което трябва да свършим го очакват българските граждани – да им осигурим ред и спокойствие. Прокуратурата е наясно със себе си, знае срещу какво се изправя. Знаем, че срещу нас се изправят бизнеси, бизнесмени политици и  открити крадци". Това заяви пред Нова телевизия главният прокурор Иван Гешев. 

Той обясни, че все още няма официална информация дали Васил Божков е освободен от ареста в Обединените арабски емирства. "Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен от ареста в Обединените арабски емирства. За нас учудващото е, че беше задържан. В тези страни няма практика да бъдат задържани милиардери. Обикновено им се взема паспорта и им се забранява да напускат страната", обясни обвинител номер 1.

По думите му това не влияе не влияе по никакъв начин на екстрадицията. Прокуратурата ще иска от властите в ОАЕ да го върнат в България, за да бъде изправен пред съда. А срещу бизнесмена има и нови обвинения по линия на културните ценности. 

Спецакция в Чирпан! Иван Гешев и Ивайло Иванов са на мястоПолицейски части извършват претърсвания

Пращаме в ОАЕ документите за екстрадицията на БожковВсичко вече е преведено на арабски