Две млади момичета от Пловдив са дали положителни проби за коронавирус днес, научи TrafficNews. Пациентките, които са около 20 -годишни,  са настанени в инфекциозна болница, като състоянието им е стабилно. 

Така общият брой на заразените под тепетата става 9. 

Днес сутринта бе съобщено за нови два случая в Пловдив. Първият пациент  на 35 години се наблюдава от известно време, тъй като е със симптоми, а пробата се е потвърдила.  Той сам е потърсил медицинска грижа, като в момента е в Инфекциозна болница. Състоянието му е средно-тежко и се лекува с Хлорохин, обясни директорът на РЗИ Ваня Танчева-Манчева.

Вторият пациент е 59-годишна превързочна сестра към Неврохирургията на УМБАЛ „Св. Георги”.  В момента клиниката се спира за работа за почистване и дезинфекция. Служителите са под карантина, като ще бъдат тествани за вируса - те са около 20 души. Клиниката ще остане под карантина 14 дни. Сестрата е била в контакт и с пациенти, които също ще се тестват.  Заболялата има системно заболяване, като към момента е под домашно лечение - от леко към средно-тежко състояние с температура и грипоподобни симптоми.

 Очакват пробите и на едномесечно бебе.