Фреш за 5 лева разреден с вода се предлага в едно от най-новите гъзарски заведения в Пловдив. За това сигнализираха вече няколко читатели на TrafficNews.bg

“Aбсурдно е да плащаш за нещо, което първо е нереално скъпо и второ е некачествено. Поръчах си фреш грейпфрут и ми носят разредена с вода напитка, само на цвят горе долу го бяха докарали, а накрая поискаха 5 лева за въпросната вода”, пише един от разярените читатели.

TrafficNews.bg направи кратко проучване на цените на цитрусите в този период на годината. Килограм грейпфрути се продава на средна цена от 1,30 лева, а портокали за фреш- 99 стотинки за килограм. След груба сметка излиза, че реалната себестойност на напитката е между 90 стотинки и левче, но да не забравяме, че е разредена с вода, което означава, че цената е наполовина. От тук излиза, че надценката на "фреша" с вода е 10 пъти над реалната себестойност на продукта.

"По-голямото наказание е, че сме прецакани от отношението и обслужването, а уж се води едно от най-вървежните кафенета в Пловдив", добавя друг читател.

Като бонус към водния фреш, клиентите на гъзарското заведение получават и чашка със салфетка, която могат да използват като пепелник, защото и тютюнопушеното вътре е разрешено.

TrafficNews.bg