Тир със словашка регистрация блокира Околовръстно шосе , в отсечката между Куклен и Марково. Ремаркето на тира се е разкачило по време на движение и излязъл вдясно от пътното платно. "Явно ремаркето е било откачено и закачено на някакъв паркинг, но след това не е било обезопасено както трябва. Но пак малкия дявол, защото е отишло встрани от пътя, а не се е завъртяло към насрещното платно" коментира пред TrafficNews.bg шофьор на камион, който повече от час , чака пътя да се освободи, за да може да пръдължи.

На място има огромен кран на фирма "Алброн" , който направи няколко опита да извади тира от калта, но така и не успя. Друг камион на фирма "Неомат" се опита да извадили ремаркето , но опитът също  се оказа безуспешен. 

Полицейски патрули са блокирали колелото на Кукленско шосе и кръстовището на Марково и не пускат никакви превозни средства по Окоровръстното. Няколко тира, които са се движели по маршрута по време на инцидента, обаче са останали в капана. На този етап не е ясно кога пътят ще бъде отворен. 

TrafficNews.bg