Няколко смели дами, които посещават часовете по йога в Tотал спорт,  се хвърлиха днес в река Първенецка при -4 градуса температура. Така инструктурката по йога Лана Петкова и учениците й отбелязват Богоявления по стар стил. Ритуалът се провежда за пета година, а тази година заедно с ланетките в ледените води на Първенецка река се хвърли и тв водещия на "Пълен абсурд" от Нова тв Румен Бахов. След като интервюира зъзнейки до колене в реката всички дами, които моржуваха днес, Бахов прие предизвикателството и се бухна в реката както си беше с костюма. "Прочети си молитвата за здраве , сила и кураж" съветваше го отстрани инструкторката. 

Ритуалът е във връзка както с християнската традиция, така и за здраве и дълголетие, коментира тя. Тази година заедно с жените в ледените води на реката влезе и ветеранът ски инструктор от Пампорово Иван Иванов, който пристигна специално за моржуването.

Всяка година  броят на "моржовете"  расте. Това е прекрасна традиция свързана и с очистителните свойства на водата в този ден, коментира още Лана Петкова. 

TrafficNews.bg