Цигани вързаха кон за кола в движение, видя читател на TrafficNews.bg. Автомобилът се движи по главен булевард, където се движат десетки коли, а конят беше принуден да следва скоростта на колата. Животното е собственост на хора от ромски произход, тъй като това е честа практика на хората от това общество, твърди читателят ни.

Вероятно конят е вързан с въже, което го принуждава да следва колата без значение, че това е против всякакви норми и правила за животните и тяхната експлоатация.

Клипът е колкото комичен, толкова и трагичен, коментира още читателят. Според него  на пръв поглед е смешно как хора си правят гавра с животното, но на практика това е истинска мъка и стрес за коня. Припомняме ви, че само няколко дни преди тази случка цигани вървяха 20 км. пеша от Стамболийски до Столипиново, за да приберат от пазара коня Мария. За случая чете ТУК!  Случката не е от рядко срещаните, защото все още държавата и по-специално- защитниците на  животните, не правят нищо по въпроса за предотвратяването на тези случаи.

Защитниците на животните отново призовават да се създаде зоополиция.

TrafficNews.bg