Асен Блатечки и Калин Врачански ще отворят вратата на спалните си пред очите на феновете си под тепетата. Популярните актьори идват под тепетата с комедийния спектакъл „Когато котката я няма” от Джони Мортимър и Брайън Кук. В ролите на техни съпруги ще влязат Силвия Лулчева и Елена Петрова. За още повече изкушение в семейната интрига ще се включат и Мира Добрева и Ирена Тодорова. Спектакълът гостува под тепетата на 17 декември от 19 часа на сцената на Дома на културата „Борис Христов”.

Героят на Калин Врачански – Хъмфри, е сексуално експлозивен мъж, който обича плътските забавления, и на когото жена му (Елена Петрова), изпълнява с голяма досада брачните задължения. Асен Блатечки или Джордж е пасивен без никакво отношение към секса, за сметка на съпругата си - Силвия Лулчева, готова за секс по всяко време. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си.

Събрали сме се само приятели да си правим кефа и да се забавляваме. Образите са доста различни като натюрели от самите нас. Калин, например, е обратното на това, което е в живота. Играе един агресивно сексуален тип, докато в живота е срамежлив. Няма по-голямо удоволствие и провокация за актьора от шанса да играе нещо съвсем констрастно от него самия, казва Асен Блатечки, който е и режисьор на „Когато котката я няма”.

Спектакълът е копродукция на театър „Мелпомена” и ДКТ „Константин Величков“-Пазарджик.