Пловдивчанката Соня Йончева бе сред звездните изпълнители, които пяха в голям концерт по случай Националния празник на Франция – Деня на Бастилията.  Спектакълът бе вчера и с него бяха отбелязани 231 години от Великата френска революция.

Соня пя в началото на празничния концерт и то не коя да е песен, а „L'hymne à l'amour” на Едит Пиаф.  После изпълни и най-известната ария от „Ла Вали” на Алфредо Каталани - "Ebben? Ne andrò lontana".

„Снощи имах огромната привилегия да открия концерта, посветен на Националния празник на Франция под Айфеловата кула с най-красивата и обичана песен, написана от две изключителни дами Едит Пиаф и Маргьорит Моно! Емоцията беше сюрреалистична! Никога не забравяйте, че само любовта може да ни сближи”, отбеляза Йончева след концерта.

Големият концерт в подножието на Айфеловата кула в Париж е едно от най-мащабните музикални събития, които се излъчват по целия свят.

Талантливата певица бе представена от водещия - "Соня Йончева, България, най-доброто сопрано-изпълнителка на "Травиата" след Мария Калас!".