Шестсериен документален филм ще покаже прелестите на древния и съвременен Пловдив пред зрителите на National Geographic. Очарованието на града, тепетата, храната, виното и забавленията, оригиналните и неподозирани места ще оживеят в поредицата „Explore Bulgaria”, пише PlovdivTime.bg.

Екипът на първата и единствена оригинална българска продукция на световния канал се впуска във вълнуващо пътешествие в търсене на седемте тепета и въпреки че единото го няма физически, успява да открие неговото духовно отражение – „Седмият хълм“ на художника Атанас Хранов. Наред със средищата на духа, с историческите и археологически съкровища, зрителите ще открият и непознатите кътчета на града, ще се потопят в атмосферата му, местата за хапване, хубавото вино.

Водещ в интересното пътешествие в познатия и непознат Пловдив е Драгомир Симеонов. Зад заснемането на продукцията стои изключително сериозен екип в лицето на компанията „Агитпроп“ на продуцента Мартичка Божикова и операторите Борис Мисирков и Георги Богданов. Екипът на продуцентската компания стои зад поредица от успешни филми – „Георги и пеперудите“ на Андрей Паунов, „Коридор 8“ на Борис Десподов,  „Безкрайната градина“ на Галин Стоев. „Агитпроп“ бе копродуцент и на румънския „Не ме докосвай“, който спечели Златна мечка на Берлинале.

През 2014 година продуцентската компания създаде първото българско предаване за National Geographic Channel – "Explore Bulgaria" („Опознай България“). До този момент със своите експедиции авторите на поредицата запознаха зрителската аудитория с Мадарския конник, Национален парк „Русенски Лом“, Природен парк „Странджа“, каракачаните, Бряновщица, Иванова вода, Триград, Харман кая, Маджарово, София.