Залата е почти пълна за СКУЛПТУРИ довечера в Пловдив на One Dance Week... Останали са около 60 билета. Не се моткайте!! Туй чудо скоро в БГ няма да дойде!! Но пък може да го видите в Букурещ, Лозана, Франкфурт, Ню Йорк, Ротердам!! Вие си прицинети!!!

Така един от най-провокативните съвременни пърформънс артисти - Иво Димчев,  презентира участието си тази вечер в Пловдив.  Зрителите ще могат да го видят в Дома на културата от 19.30 ч. с пърформанса Скулптури.

Той ще бъде представен за първи път в България. Името е на новия албум на Иво Димчев, а по негови думи той "на границата между поп концерт и съвременен танцов пърформанс". В спектакъла  участват още Жордан де Шампс, Елена Араужо, Джаскаран Ананд и Паулина Щор.

Макар и редки, спектлите на Димчев в България са сред доста коментираните събития в съвременното изкуство.  Отзивите за него варират от Осанна до Разпни го, заради сексуалните провокации към публиката. Някои го наричат "гений" , а други "псевдоартист". Провокациите му обаче не оставят никого безразличен. 

В кариерата си има близо 30 спектакъла, представени на различни места в Европа, Северна и Южна Америка. Носител е на редица международни награди и признания, като най-награждаваният му спектакъл е Lili Handel. По света той изнася и майсторски класове пред студенти по изкуства. През 2016 година в България Иво Димчев получи наградата "Икар" за танц и пърформанс със своя "Опервил", поставен в театър "Азярян" в НДК.

За новия си спектакъл той казва следното: "Отегчих се да пея прикован зад стойката на един микрофон, въпреки че ми е приятно понякога, понеже харесвам рестрикцията от това заключване, Да, така е, харесвам този затвор, но мисля, че е време да се направи една категорична визитация на Мадона формата. Тя се “провали” в него, видях го с очите си… в Медисън Скуеърд Гардън преди две години, престара се… претрупа го и го пресоли… както винаги. Аз ще подходя по-премерено, по-фино, по-нежно за окото. Ще има хореография, но лека, непретенциозна, недоминираща. "

В постовете си във Фейсбук е доста  обстоятелствен за представлението довечера: