Само две години след впечатляващата си изложба „Той и То“ големият български  скулптор Павел Койчев се завръща в Градска художествена галерия – Пловдив с нова изложба. Привлечен от светлия бял простор на Зала „2019“, той е създал нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Този път обектите са абстрактни и цветни.

На 26 юли в 18 часа той ще открие „Хоризонтално, отвесно, наклонено“. Изложбата ще може да се разгледа до 26 август.

Павел Койчев е роден на 30 май 1939 г. в София.  Завършил е Художествената гимназия. През 1966 г. се дипломира във ВИИИ „Николай Павлович“ (сега Национална художествена академия). В периода 1966-1971 г. работи в издателство „Фотоиздат” като художник и оформител на празнични и поздравителни картички, а от 71-ва работи на свободна практика.  През 1982 г. представя първата си самостоятелна изложба, а от  1984-а се включва във всички по-важни национални изложби, участва и в изложби в  чужбина. Участвал е изложението „Световни художници на хилядолетието” в централата на ООН в Ню Йорк, както и в редица престижни форуми като Венецианското биенале. Носител е на наградите на името на Иван Лазаров и Марко Марков.

Негови произведения са притежание на Националната галерия (София), на Софийска градска художествена галерия, на галерии в страната и частни колекции и експозиции в Белгия, Австрия, Дания, САЩ и др.