Георги Господинов ще представи най-новата си книга „Времеубежище“ в Пловдив на 3 октомври от 18 ч. в лятно кино „Орфей”. 

„Запазете този късен следобед в ранната есен на 2020 г. за един роман, който започва да се сбъдва пред очите ни. Среща с писател, чиито книги станаха убежище за няколко поколения български читатели, пътуват по света, преподават се в университети в САЩ, Аржентина, Европа. Георги Господинов вкарва българската литература и себе си в първа лига на европейската литература”, пише Нойе Цюрхер Цайтунг.

"Във „Времеубежище“ от водите на миналото изплува най-изкусният гмуркач в съвременната ни литература”, казва за книгата поетът Иван Ланджев.

До 9 октомври почитателите на писателя могат да разгледат и интересна изложба – „Вечната муха” на 10 години. Принтове от книгата на Георги Господинов и Никола Тороманов, печатани преди 10 години. Изложбата е подредена в Lucky Дом на киното. 

Срещата разговор за новия роман „Времеубежище” ще води Борис Минков. Тя е част от програмата на 18-ия фестивал „Пловдив чете”, който се организира от издателство „Жанет 45” с подкрепата на Община Пловдив. Събитието е част от Културния календар на града.