Пловдив ще бъде домакин на церемонията по връчване на Годишните музикални награди на БГ Радио на 22 май в Колодрума. Европейската столица на културата ще посрещне едно от най-популярните събития, представящи и отличаващи българската музика, нейните създатели и изпълнители.

След шестгодишно домакинство на церемонията Благоевград предава щафетата на Пловдив – европейска столица на културата 2019. Българската музика е огромна част от българската култура и идентичност и затова всички сме единодушни, че трябва да бъде  достойно представена в годината, в която България има град европейска столица на културата, казват организаторите.

Традиционно, на най-авторитетната и тържествена музикална церемония в страната, се връчват статуетки, определени изцяло от слушателите на БГ Радио за награда на музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година чрез гласуване на сайта на медията www.bgradio.bg. 

И този път престижната сцена на Годишните музикални награди ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. А тази година – те са цели 8. Сред тях е и „Несъвършен“ – нов хит сингъл от Руши, който издава нова музика за първи път от 10 години и избра да направи премиера на песента си именно на сцената в Колодрума. Нова песен ще представят и пловдивчаните Благовест и Светослав Аргирови, които ще получат наградата БГ Вдъхновител 2019.

На 22 май, освен дългоочакваните девет имена на победителите, публиката ще разбере и кои са последните неочаквани колаборации на българската музикална сцена. Участие в церемонията в Колодрума ще вземат 4Magic, братя Аргирови, Графа, DARA, Jeremy?, Кирил Маричков, Криско, Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, NDOE, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, Рафи, Руши, СкандаУ, Тита и още много любими български звезди.

На сайта на БГ Радио до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап в Годишните музикални награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории. Нова телевизия ще излъчи церемонията по връчване на наградите на 25 май в 22.15 ч., а на 15 юни Благоевград ще посрещне големите победители за грандиозен концерт в парк Македония.

И тази година победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото. Билети за церемонията, която ще се проведе в Пловдив в зала Колодрум на 22 май, се продават в мрежата на Eventim. Децата до 14 години влизат без билет, но без право на седящо място и с придружител.