Младежки музикален фестивал ще озвучи Пловдив в началото на септември. Първото издание на „Plovdiv Fresh Music Festival“ стартира на 7-и и ще продължи до 9 септември. Събитието има за цел да стане „събор“ на талантливи млади музиканти и да „подгрее“ програмата по повод спечелената от Пловдив титла за „Европейска столица на културата 2019".

Първият фестивален ден на започва на Античния театър с голям концерт на световно известния Баварския младежки мандолинен оркестър. Младите музиканти от Мюнхен пристигат за участие във Фестивала с финансовата подкрепата на „Гьоте – институт“ в Германия. На сцената на Античния театър ще звучат обичани класически произведения и ярки образци на съвременната и развлекателната музика.

Вторият ден на фестивала ще се проведе в Културен център „Тракарт“, на 8 септември. В програмата са включени произведения на млади композитори от България и Германия, които ще концертират съвместно с музиканти- възпитаници на Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” – София.

Закриването на „Plovdiv Fresh Music Festival“ ще бъде на 9 септември в емблематичното за младите „Bee Bop Cafe“, което ще събере пристрастените любители на джаза и стила „джем-сешън“.

Почитателите на импровизацията и свободното музициране ще чуят аранжименти на известни джаз-стандарти, оригинали и обработки на познати парчета от различни стилове в изпълнение на младите таланти Александър Матюсън (пиано), Клаас Краузе (китара), които ще свирят заедно с местни музиканти.  Вечерта ще завърши с отворен „джем-сешън“.
Фестивалът се организира изцяло с дарения от пловдивски меценати. 

Затова организаторите се обръщаме към всички, които искат подкрепят Plovdiv Fresh Music Festival, за да бъде реализиран на нивото, което заслужават прекрасните млади таланти и древния ни град

"Plovdiv Fresh Music Festival" е идеен проект на Александър Матюсън, студент по композиция в Музикалната академия в Мюнхен и възпитаник на проф. Марина Капацинска, Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров” – София.