С разтърсващ концерт на група Щурците ще бъде открит тазгодишния Есенен салон на изкуствата в Пловдив.  Шоуто „50 години ЩУРЦИТЕ“, което препълни зала Арена Армеец и събра повече от 12 000 души публика ще зарадва пловдивчани и многобройните гости днес в Античния театър в Пловдив. Това обявиха на специална пресконференция днес Васил Върбанов – собственик на радио Тангра, който е и организатор на емблематичния, чисто пловдивски фестивал „Sounds of the Ages” и Александър Държиков – заместник – кмет „Култура и туризъм“.

Легендарните музиканти ще излязат на вековната сцена на 3 септември с целия блясък на продукцията, без никакъв компромис в техническо отношение  и с всичките си вечни песни.  В концерта ще участват както  Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков, така и техните колеги и приятели – китаристите гости Иван Лечев, Славчо Тодоров и Петър Георгиев-Пешето. В няколко песни, групата пак ще свири в съпровод на автентичния китарен звук на незабравимия Петър Гюзелев, чийто жив образ на големия екран със сигурност ще предизвика силни емоции. Ще свирят и пионерите в бандата – Пепи Цанков, Веско Кисьов и Константин Атанасов.

„Половин вековния юбилей на Щурците съвпада с  25-та годишнина на радио Тангра. Това е специален момент за нас, защото в началото през 1992 г. започнахме заедно с Кирил Маричков. През годините с нас беше и Валди Тотев, а цялото семейство на барабаниста Георги Марков работи в нашата система. “ разказа Васил Върбанов.

„ Когато разговаряхме преди време по повод концерта, веднага прегърнах идеята, защото Пловдив заслужава този музикален празник и съм сигурен, че това е добра новина за пловдивчани и гости на града и отлично начало на традиционния  Есенен салон на изкуствата „, каза заместник-кметът Александър Държиков.

Продажбата на билети ( три ценови пояса) започва утре – 23 юни в системата на www.Eventim.bg

Екипът на Тангра Мега Рок пристига в Пловдив след броени дни за концерта на емблематичната британска алтернативна формация PLACEBO, на 3 юли на Античния театър. Шоуто е част от фестивала Sounds of the Ages, кйто включва още 3 големи концерта . На 22 септември на Античния, излиза Devin Townsend Project с музикантите от оркестъра на Държавна опера Пловдив.  На следващия ден, 23 септември, древната сцена е запазена за Manfred Mann’s Earth Band, а на 24-ти идва ред на Marillion. В дните на Sounds of the Ages в Пловдив се очаква инвазия на чужди меломани, като само за концерта на Девин Таунзънд вече са продадени 2 хиляди билета на фенове от чужбина, 200 от тях купени от Австралия.

Паралелно с музикалния фестивал, Тангра Мега Рок организира винен маратон  Wines of the Ages във Военния клуб,  на който 35 производители ще представят повече от 200 бранда български вина.