Първото издание на фестивала "Hills of Rock" завърши зрелищно в събота вечерта. Над 10 хиляди души посетиха пловдивския фестивал и във втория ден, макар все още да не са ясни точните цифри. Още по-горещото време не уплаши посетителите, които имаха възможност да обикалят през 3-те сцени и да слушат разнообразна музика в продължение на часове.

Three Days Grace и Guano Apes бяха основните банди, които привлякоха масовия интерес на публиката. За канадците от Three Days Grace това е първо посещение в България. Музикантите, заедно с новият вокалист на групата Matt Walst, разгорещиха допълнително публиката с много от най-големите хитове на групата, като "Animal I have become", "Pain", "I hate everything about you" и "Home". Едва две песни от последния албум намериха място в сетлиста - "I am machine", с която TDG стартираха участието си, както и "Painkiller". Емоцията достигна своя връх с бурната "Riot", която беше перфектен избор за финална песен.

След кратка почивка на сцената се качиха "Guano Apes", за които това беше второ посещение у нас, но първо в Пловдив. Вокалистката Сандра Насич се пошегува, че през последните седмици са свирили в държави, където сякаш е било есен или зима, а едва в България са открили истинско лято. Немската банда свири в продължение на час и половина, като редуваше познати old school хитове със свои по-нови песни, че дори и инструментали. Шоуто приключи с песента, която голяма част от зрителите очакваха - "Lord of the Board", която предизвика истински фурор.

Заря сложи официален край на събитието, макар че музиката продължи на другите две сцени дори след това. Някои от жителите на район "Западен" определено имаха своите оплаквания от шума, но пък трябва да гледаме нещата от добрата страна - лято е, фестивалът продължи само два дни и определено постигна нещо много важно - постави Пловдив на фестивалната карта на страната. Защото с подобно зрелищно събитие градът определено беше музикална столица на България, макар и само за уикенд.

Голяма част от посетителите се изказват позитивно за организацията на събитието. Малък проблем се оказа недостатъчния брой таксита в града. Много хора тръгнаха от различни краища на Пловдив към Гребната чак след 20 ч., когато температурите вече не бяха чак толкова високи. Струпването на желаещи да пътуват пък доведе до заети линии на таксиметрови превозвачи.

Като цяло обаче "Hills of Rock 2017" беше успешно първо издание на един фестивал, който може да се превърне в традиция. Вече се говори за следващо издание, а най-грандиозното такова организаторите предвиждат за 2019-та, когато Пловдив ще е и Европейска столица на културата.