Певецът Орлин Павлов се готви усърдно за първия по рода си плаващ концерт у нас. Въпреки отпускарския сезон за пеещият актьор няма почивка. Мащабното събитие ще се проведе на 28 август от 20 часа на Гребната база в Пловдив. Градът по тепетата е и мястото, където се снима филмът на Ники Илиев „Завръщане”, в който участва и Павлов.

„Много се зарадвах, че Ники реши да направи филм изцяло в Пловдив. Снимахме в най-големите жеги, но пък на най-хубавите места”, сподели актьорът.

Режисьорът на лентата е готов със 70% от монтажа. Самият Павлов разказа, че е гледал част от „Завръщане” и е доволен от резултата. Във филма участват редица родни актьори като като Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Башар Рахал, Ники Илиев, Диляна Попова, както и легендата на българското кино Стефан Данаилов.

„Имахме един снимачен ден с него и всички бяхме притаили дъх, успяхме да попием, каквото можем от невероятните му талант и енергия. Когато става въпрос за Стефан Данаилов, думите са излишни”, разказа Орлин Павлов.

Опитахме се да уловим магията на Пловдив и да я запечатаме на филмова лента. Наистина вложихме много емоция, допълни чаровният певец.

Финалната сцена на „Завръщане” ще бъде заснета на 28 август по време на Плаващия концерт.

Героят ми може да пее и се качва на сцената, където се случва самата развръзка в лентата, сподели Орлин Павлов и изрази благодарността си към Илиев за шанса да упражни различните си артистични способности.

„Новото парче, което ще бъде част от филма, ще бъде в дует с Михаела Филева. Досега не съм работил с нея. Много я харесвам като певица и като артист. Смятам, че е много голям професионалист”, добави пеещият актьор.

Песента ще бъде чута за първи път на Гребната база. Публиката в Пловдив ще има шанса не само да участва в лентата на Илиев, но и да стане свидетел на нещо наистина уникално, а именно Плаващия концерт, при това безплатно.

Всички актьори и изпълнители, които ще вземат участие в този специално шоу, ще бъдат на плаваща сцена във водата. Това е доста мащабно и сложно събитие. Различни части от сцената пристигат от Италия. Други са изработени у нас специално за концерта. Метална рамка ще се постави върху кубовете, които са около 750 на брой. Всички нужни части скоро ще пристигнат Пловдив, като ще отнеме седмица и половина, за да бъдат сглобени. Подготовката включва и водолази, разкри Орлин Павлов.

В спектакъла по вода ще има и много гост музиканти като Белослава, Бобо, Любо Киров и Графа. Началото на концерта ще бъде дадено от DJ Stephan Love, който ще подгрява публиката.

„Всеки да си вземе голямата усмивка и да дойде да слуша музика. Надявам се някой да поеме щафетата след нас и да направи подобен концерт на морето, а защо не и на някой язовир. Това е страхотна идея, защото хората ще получат нещо различно”, призова изпълнителят на „Още малко”.

Инструктурът по дайвинг Ина Димитрова, която е и сред основните изпълнители на арт инсталацията „Плаващите кейове“ на Кристо и Жан-Клод в езерото Изео в Италия, дала идеята за концерта на чаровния певец преди година.

Павлов благодари на фондация „Пловдив 2019” и на Община Пловдив за помощта в организацията както на концерта, така и на заснемането на „Завръщане”. Той изрази благодарност и към всички пловдивчани, които са ги приели с отворени сърца при снимките на различни локации и затварянето на улици в града.

Връзката на Орлин с града под тепетата започва много отдавна. Майка му и баща му са солисти в Пловдивската опера повече от 35 години. Чаровният певец си спомня с усмивка за различните представления в Античния театър, на които е присъствал, както и за репетициите в операта.

„Прекарал съм много лета в Пловдив. Имам страхотни детски спомени там. Всяко кътче от този град си има собствена история, не само моя, но и от векове назад”, каза Павлов.

По думите му съдбата отново го свързва с града и чрез висшето му образование. Орлин завършва специалност „Сценични синтетични изкуства” в  Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Споделя, че филиалът на университета се е намирал в София, изпитите обаче са се провеждали в Пловдив.

„Това, че родителите ми се занимават с музика ми повлия за избора в живота. Те никога не са изисквали от мен да ставам оперен певец, въпреки че в някакъв момент си мислех да кандидатствам в Консерваторията. Бях започнал усилено да ходя на солфеж. Всичко се промени, когато ме приеха в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев”, разказа Орлин.

Чаровникът си спомня с умиление за учителите си по танци, пеене, солфеж и актьорско майсторство. По думите му благодарение на тях той прави първите си стъпки на сцената едва на 14-годишна възраст. Споделя, че все още поддържа връзка със съучениците си.

Формулата на Николай Георгиев работи и до ден-днешен. Той е възпитал стотици, веднага надушва талантите. Изключително колоритна личност, която много лесно може да те запали по изкуството, категоричен е изпълнителят на „Още малко”.

Той сподели притесненията си, че заради многото ангажименти няма да му остане много време за любимите му момичета, затова се стреми да балансира между работата и семейството. Малката Елизабет си има режим, затова певецът предпочита да се прибира у дома между участията.

Чаровно усмихнатият Павлов каза, че също има своите мрачни моменти, в които умората взима превес. По думите му,  човек не може да е болен от неизчерпаема радост, а усмивката  няма как да се появи току-така. След натоварения ден именно семейството му е източникът на енергия.

„Като гушнеш бебето, всичко ти минава. Това усещане е неописуемо”, разказа Орлин.

На въпроса дали известността го е променила той сподели, че може би му липсва малко повече лично пространство, но го намира за нормално.