Фестивалът "Hills of Rock 2017" завърши едва преди дни, а работата по неговото второ издание вече е започнала. Това съобщиха организаторите. За това са повлияли изненадващо високата посещаемост и положителния отзвук след шоутата на 30 юни и 1 юли.

“Ако преди месец имахме някакви съмнения за отделни детайли по концепцията и планирането, то сега почти всичко е ясно. Това е мястото, а остава да уцелим и времето. Планираме изданието през 2018 да се проведе в периода май-септември, но реално ще зависи и от турнетата на групите, които сме си набелязали”, заяви Иван Несторов, организатор на Hills of Rock. 

За момента имената, с които се преговаря, се пазят в тайна, но пък се подготвя пускането на серия ULTRA-промо билети за най-нетърпеливите фенове на Hills of Rock. Те ще са с цена от 60 лева и ще важат за всички дни на второто издание. Специалните промо билети тръгват в продажба в понеделник 10 юли и са ограничено количество. Най-важното при тях е, че при обявяването на точните дати на фестивала всеки от закупилите такъв билет ще има 10 дни да реши дали да го запази или да го върне и да получи парите си обратно.

Фестивалът Hills of Rock ще се реализира ежегодно и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.