Британците от Placebo се завръщат в България за концерт в Пловдив. Събитието ще се проведе на Античния театър тази вечер. Концертът е част от световното турне „20 години Placebo“. Бандата се завръща у нас цели 7 години след последния си концерт тук. Организаторите наскоро обясниха, че Античния театър и възможността да свирят там са привлекли интереса на британците и това е изиграло роля в това да се съгласят отново да дойдат в България.

Първи на сцената ще излязат Babyface Clan, избрани лично от Placebo да подгравят техния концерт. Българите ще изсвирят за първи път някои от най-новите си песни.

Лондончаните Брайън Молко (вокал) и Стефан Олсдал (бас), съоснователи на PLACEBO, ще сложат със супершоуто си началото на тазгодишния изцяло пловдивски фестивал „Sounds of the Ages”, превърнал се през последните години в музикална емблема на града. Форумът ще продължи през септември и ще бъде закрит от други легендарни британци – прогресив иконите MARILLION, които също ще свирят на живо за пръв път на Античната сцена под тепетата.