Обичаните български рок групи Контрол и Ревю ще закрият столичния клубен сезон в събота вечерта. 

Преди легендите на родната музика на сцената ще качат и талантливите ПАРАПЛАНЕР.

Освен най-големите си хитове, двете банди ще представят и нови песни. За финал на концерта се планира и общо парче.

Събитието ще се състои в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5. Билетите са на цена от 20 лева, а място цената ще е 25 лева.

Ревю е пост-пънк, ню-уейв група, създадена през 80-те години на XX век. Сред незабравимите песни на групата са "Ала бала", "Директор на водопад", "Ралица", "Чичо" и други. 

Контрол е една от най-ярките банди на родната пънк сцена. Сред любимите парчета на феновете са "Винаги готови", "Леле како", "Най-щастливият ден", "Бий хлапето", "Не съм нормален" и други.

В момента в столицата се прожектира и документален филм, посветен не само на Контрол и Ревю, но и на други велики родни групи като Хиподил, Ахат, Нова Генерация, Ера и други. Лентата носи името "Rock'n'roll" и беше отличена с Наградата на Публиката от Master of Art Film Festival 2019. 

Следващите две прожекции ще бъдат във филмотечно кино "Одеон" на 22 май (сряда) от 18:30 ч. и на 24 май (петък) от 20:00 ч.

Българският рок от 80-те оживява в биографичен филмПоривът за свобода на Ахат, Ревю, Контрол, Нова Генерация, Хиподил и други