Още една яка новина за феновете на тежкия рок! Легендите от Manowar официално обявиха София като спирка от прощалното им турне. Шоуто ще е на 16 юни в зала "Арена Армеец". Металджиите се сбогуват с маратон по цял свят, наречен Final Battle World Tour 2019.

"Ние обещахме да се завърнем в България и сега ще изпълним това свое обещание! Страстта и силата на българските фенове са легендарни! Феновете на Manowar са най-ревностните фенове в България и светът го знае и ще се убеди в това още веднъж", сподели великият китарист Джо ди Майо.

Final Battle World Tour 2019 стартира на 25 февруари със сетлист с най-любимите парчета на феновете. Наскоро Manowar обявиха, че E.V. Martel ще участва като китарист в това турне.

Бандата е носител на множество златни и платинени награди, има над 35 турнета и държи световния рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт от 5 часа и 1 минута. Той се състоя в Каварна, България, през 2008 г. Не случайно сред приятелите на бандата е бившият кмет на града Цонко Цонев-Кметъла. Почитател на Manowar е и столичният кмет Йорданка Фандъкова.