Пианистката Лола Астанова ще свири на 6 юни в зала 3 на НДК. Поради логистични причини и наложена промяна на част от датите от турнето, концертът, предвиден за 30 май в Пловдив бе отменен, но феновете на атрактивната музикантка могат да я гледат в столицата. 
Според организаторите, в България Астанова ще поднесе интересен микс от класически и кросоувър произведения, но ще изсвири и песни от любими саундтракове. Ще изненада публиката и с нещо съвсем ново, върху което работи.
Лола Астанова има редица награди, сред които „Еми“ и „Грами“. Има над един милион последователи в Инстаграм и над 300 милиона гледания в социалните мрежи. Описва себе си като интровертен и по-затворен човек, който обича да прекарва време със себе си в уюта на дома. 

Кариерата я среща с редица знаменитости, сред които Дейвид Фостър, Андреа Бочели, Марк Антъни, Степан Хаусер от 2 Cellos. Споделя, че ако има възможност, би работила с Ед Шийран, Стинг и The Weeknd.

„Много често хората си мислят, че дължината на роклята определя таланта, но аз смятам, че не е необходимо да спазваш някакви 100-годишни правила, за да бъдеш приеман и оценяван достойно. Мисля, че моята публиката не страда от подобни предразсъдъци и това се усеща по невероятната енергия и атмосфера на моите концерти“, казва Лола Астанова.

Лола Астанова преди гостуването си в Пловдив: Чувствам се привилегированаДългокраката пианистка, носителка на Еми и Грами свири на Античния театър на 30 май