Плаващите кейове на Кристо Явашев вече са на Гребната база в Пловдив. Част от нейните елементи бяха "потопени" във водата по-рано днес за снимките на новия български филм „Завръщане”.  Те ще бъдат фон на финалната сцена, в която героят на Орлин Павлов изнася концерт. Кадрите ще бъдат заснети на 28 август на Гребната, а пловдивчани и гостите на града ще станат преки участници в кино случването.

Някои от частите на плаващата сцена пристигнаха от Италия. Други са изработени у нас, специално за събитието. Между 750-те куба ще бъде поставена метална рамка, а за сглобяването на съоръжението са необходими около 10 дни. 

Мащабното събитие ще стартира в 20:00 часа идната сряда. Припомняме, че през последните месеци Пловдив стана декор на продукцията на Ники Илиев, а режисьорът вече почти готов с монтажа. На екрана ще видим редица родни актьори, като Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Башар Рахал, Ники Илиев, Диляна Попова, както и легендата на българското кино Стефан Данаилов.

Новото парче, което ще бъде заснето по време на Плаващия концерт, е дует с Михаела Филева. 

"Всички актьори и изпълнители, които ще вземат участие в този специално шоу, ще бъдат на плаваща сцена във водата. Това е доста мащабно и сложно събитие. Подготовката включва и водолази", разкри Орлин Павлов.