Международен фолклорен фестивал събира хиляди души от цял свят в Пловдив в началото на август. Проявата, превърнала се в традиция за културния живот на Пловдив е истински, дългоочакван празник за жителите и гостите на града в горещите летни дни. Фестивалът  е част от Календара на културните събития на общината и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи с много красота, талант и добро настроение незабравима феерия от цвят и ритми на едно от най- емблематичните места – Античния театър на Пловдив.

В изданието през 2017 година, от 1 до 5 август в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от осем държави - Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора. В програмата на фестивалните дни ще вземат участие и пловдивските формации - Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл„Дилянка“, който ще отпразнува 25-години от създаването си.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря. На 3 август в гр. Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера ще танцуват  участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

Ето я и програмата на събитието:

1 август, вторник

17.30 Дефиле от дом „Левски” до пл.”Стефан  Стамболов”

18.30  Концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов”  с участието нa колективите от:  Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили, Черна гора

20.00 ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ на XXIII Международен фолклорен фестивал - Пловдив, 2017 – Античен театър

02 август, сряда

17.30 Дефиле от  дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов”.                                    

20.00 Концерт на Античен театър с участието на колективи от: Бразилия, Грузия, Испания, Косово, Чили.

19.00 Дефиле и концерт в гр. Хисаря  на колективи от: Армения, Черна гора, Йордания.

3 август, четвъртък

17.30 Дефиле от  дом”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” на колективи от: Армения, Бразилия, Грузия, Йордания, Черна гора.

19.00 Дефиле и концерт в гр. Пещера  на колективи от: Испания, Чили, Косово.

20.00  Концерт на Античен театър на Ансамбъл „Дилянка” по повод  25 години от създаването на състава и 40 години творческа дейност на основателя и художествен ръководител Мария Кьосева.                                         

4 август, петък

17.30 Дефиле от  дом”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Ст.Стамболов”.

 20.00 Концерт на  Античен Театър  с  участието на колективи от: Грузия, Испания, Косово, Чили, Черна гора, анс. „Седенчица“ ДТШ „Тракия”.

19.00 Дефиле и концерт в гр. Пещера  на колективи от Бразилия, Армения, Йордания.

5 август, събота

17.30 Дефиле от  дом „Левски” и концерт на

Открита сцена на пл.”Стефан Стамболов” с участието на Армения, Бразилия,Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили,  Черна гора

20.00 ГАЛА- КОНЦЕРТ И ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ЗАКРИВАНЕ на XXIII

Международен  фолклорен фестивал на Античен театър