Групата 4 Magic e най-мощното оръжие в този сезон на XFactor. Четирите момичета от Пловдив продължиха напред след втория голям концерт. Изпълнението им беше за пореден път силно, а декорът на сцената беше завладяващ. Този път те бяха подкрепени и от балет. Наперд продължи и Мирослава, която също се справи брилянтно. 

“Групите в X Factor се справят страхотно тази година. Много съм щастлив, защото винаги досега е била подценявана тяхната категория. Ще се радвам, ако група спечели тази година, тъй като ще разчупим статуквото и ще покажем, че групите имат бъдеще в музикалния бизнес в България”, сподели Любо Киров в “Събуди се”.

"Големият лукс в моя живот е, че правя това, което искам. Благодаря на Господ, че ми е дал шанс да правя това, което обичам, а не нещо, което не ми приляга", разказа певецът. 

"Мисля, че съм в един от най-добрите моменти в живота си", допълни изпълнителят, който преди дни навърши 45 години. 

Пловдивските звезди, които заплениха публиката на X Factor – квартетът 4 Magic и Мирослава Тодорова, ще пеят на откриването на Пловдив Джаз фест на 1 ноември. Това съобщи пред Plovdiv Time изтъкнатата джаз певица и организатор на международния форум Мирослава Кацарова.

„Това лято дечицата, които и без друго идват на моите концерти, ми се обадиха и ми казаха: „Ела да ти попеем в Капана“. Не знаех на какво отивам“, разказа Мира. Всяка от възпитаничките на Арт Войс Център - Елия, Никол, Валя и Ели от 4 Magic и Мирослава Тодорова научила по една джаз пиеса и я изпълнила на улицата в Капана. „Когато децата започнаха да пеят, наоколо се събраха много хора и започнаха да им ръкопляскат“, допълни Кацарова.

Тя подчерта изключителната роля на педагога Руми Иванова за изграждането на младите пловдивски певици. „Това са децата на Руми Иванова и тя им е помогнала да влязат в стилистиката на тази музика. Много деликатно ги е научила. Бях впечатлена от начина, по който тези деца са възприели естетиката на тази джаза - с много вкус, с много мяра, с овладяване на техните детски желания да се изявят на всяка цена“, подчерта Мира Кацарова.

Момичетата от Арт Войс Център я трогнали с поставеното на импровизирания концерт в Капана желание: „Много искаме да пеем на Пловдив Джаз Фест“. Мечтата им се сбъдва - на първи 1 ноември пловдивските таланти ще пеят заедно с трио джаз музиканти.

Едно от момичетата - Мирослава Тодорова, е съименничка на певицата, което дало повод за основаване на ново културно събитие под тепетата.  „Всяка година на моя рожден ден – 4 януари, заедно с пианиста Мирослав Турийски правим концерт „Мирослав и Мирослава “ в известен пловдивски клуб, където черпим публиката си с вино.

Поканих Мирослава Тодорова да се присъедини към нас и догодина форматът ще бъде „Мирослава, Мирослава и Мирослав“, каза още Кацарова.

Тази вечер в предаването на X Factor e вторият концерт на живо, в което ще се състезават 4 Magic и Мирослава Тодорова. Нужна им е нашата подкрепа.