Класацията за българска поп и рок музика на Българското национално радио – „БНР Топ 20“ раздаде за първи път годишните си награди. В надпреварата се включиха всички изпълнители, оглавявали класацията през изминалите 12 месеца на 2018 година. Те бяха отличени в пет категории. Победителите бяха избрани от специално жури, в което участваха 15 музикални продуценти и редактори от всички програми на Националното радио.

Групата NI.Co са носителите на голямата награда на „БНР Топ 20“ за най-дълго задържала се като №1 в класацията песен. Песента им „Рискувам“ беше начело на класацията цели девет седмици. Със статуетките за второ и трето място в тази категория си тръгнаха SoulBmoll и инди-рок бандата Jeremy?.

Любо Киров спечели в категорията за най-много песни, застанали под №1 в класацията. Отличието му донесоха неговите „Още от теб“ и „Летим“, която продължава да заема челни места в „БНР Топ 20“, пишат от БНР. Статуетката за най-много песни, направили пробив в националната класация на бг поп и рок музика, беше връчена на Миро и неговия хит „Печат от моята душа“. Лидия Ганева получи наградата за най-млад участник, направил пробив сред 20-те най-добри изпълнители. 

Снимка: БНР