Босненците от Dubioza Kolektiv отново ще зарадват българската публика с концерт в столичната зала "Арена Армеец". Събитието ще се проведе на 29 ноември (петък) 2019 г.

Групата е създадена през 2003 г. в Сараево, като сред най-известните им хитове са песни като "No Escape (from Balkan)", "U.S.A", "Making money" и други.

Стилът на бандата е смесица от рок, ска, реге и пънк. Текстовете им засягат теми като мира, толерантността и разбирателството. Те отправят критика към бюрокрацията, както и към разрасналия се по време на войната в Югославия национализъм.

Последният концерт на Dubioza у нас беше през 2017 г., когато те отново свириха в "Арена Армеец". Тогава босненците зарадваха българските си фенове с кавър на "Песен за любимия град" на Тодор Колев.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim.

Промоционалните правостоящи билети ще са на цена от 30 лева до 20 март, след което ще струват 35 лева. В деня на концерта правостоящите места ще са на цена от 45 лева. Цената на седящите места варира от 35 и 45 лева, а в деня на самото събитие - от 40 до 50 лева.