Браян Адамс ще изнесе голям концерт в Пловдив на 14 ноември в зала Колодрума. С това предложение излезе комисия в Община Пловдив. Шоуто на световноизвестния музикант ще продължи три часа, а няколко фенове ще имат уникалния шанс да се снимат и да вземат автограф от звездата.

Организатор на събитието ще бъде София Мюзик Ентерпрайсис, а Община Пловдив ще подпомогне концерта с 84 000 лв.

Гостуването на великия канадски рокаджия бе едно от предложенията по обявената обществена поръчка за „Организиране и провеждане на събитие с участието на световноизвестен изпълнител“. Процедурата бе пряко договаряне, а покана за участие получиха четири промоутърски фирми. „София Мюзик Ентерпрайсис“ АД предложи Брайън Адамс, „Кантус Фирмус“ АД – пианиста Ричард Клайдерман, „БГ Саунд Стейдж“ ООД – изключителния испански цигулар от ливански произход Ара Маликян, а „Джаз Плюс“ ООД – носителите на „Латино Грами“ Еструна, българо-испански проект, слял фламенко и български фолклор.

Цената, която общината ще заплати за концерта на Брайън Адамс, е 84 000 лв. с ДДС, което е с 6000 лв. под лимитната стойност на поръчката.  На второ място е класирано предложението за гастрол на Ричард Клайдерман, на трето – Ара Маликян, а на последно – Еструна.

Все пак очакванията са, че Маликян ще свири в Пловдив на 24 ноември от 19.30 ч. Екипът на виртуозния изпълнител е от 24 човека – оркестър, техници и дори осветители.  Същото важи и за Ричард Клайдерман, който вероятно ще гостува в Пловдив на 18 октомври в зала С.И.Л.А. и ще изнесе двучасова програма с оркестър на Класик ФМ радио.

ЗВЕЗДНИЯТ ГАСТРОЛ:

Брайън Адамс е роден на 5 ноември 1959 г. в Кингстън, Онтарио, Канада. Родителите му са англичани. Баба му е с малтийски произход. Баща му е дипломат, затова Адамс прекарва детството си пътувайки по света с родителите си. Бил е в Англия, Израел, Португалия и Австрия. През 1973 г. семейството му се връща в Канада. Той отива да учи в Отава.

Музикалните му интереси датират от тийнейджърските му години, когато, както споделя по-късно за списание Rolling Stone, е бил толкова погълнат от музиката, че изобщо не обръща внимание на момичетата.

Мие съдове, продава храна за домашни любимци и работи в музикални магазини, за да се издържа. На 15 години напуска училище, за да свири в нощни клубове с банди като Shock и Sweeney Todd, с които издава албума "If Wishes Were Horses".

На 22 април 2011 неговата приятелка и лична асистентка Алисия Грималди го дари с дъщеря, наречена Марибела Бъни.

На 18-годишна възраст Адамс подписва договор с A&M Records за сумата от 1 долар. Записва няколко сингъла "I'm Ready", "Remember", "Let Me Take You Dancing", които издава в албуми по-късно, разказва div.bg. 

Брайън пише песни и за други изпълнители и банди като Род Стюарт, Джо Кокър, Kiss и други.

Големият успех за Брайън Адамс идва през 1983 г. с издаването на третия му албум "Cuts Like A Knife", който го прави много известен в САЩ, въпреки че следващият му албум "Reckless" е определян като един от най-добрите албуми на 80-те и прави Брайън популярен в целия свят. Тогава от него са продадени 4 милиона копия. През 1987 г. издава албума "Into the Fire", който има по-социална тематика. А с издаването на "Waking Up The Neighbours" се появява и хитът "(Everything I Do) I Do It For You". Сингълът става вторият най-продаван след песента "We Are The World". Песента е написана за филма "Robin Hood: Prince of Thieves" от 1991 г.

Брайън издава още няколко албума, от които се раждат хитовете "Please Forgive Me", "18 Til I Die", "Do I Have to Say the Words?" и много други.

Брайън Адамс продължава да пише и филмова музика – през 1996 г. за филма "The Mirror Has Two Faces" и през 2002 г. за анимационния филм "Spirit: Stallion of the Cimarron". Заради тази дейност Брайън получава 17  номинации и 1 награда "Грами", 17 награди Juno Awards.  MTV Video Music Awards, MTV Europe Music Awards, American Music Awards, ASCAP Award.

Живее в Англия, но все още има звукозаписно студио в Канада. Само един от хитовете му, който е стигал до първото място в класациите – "Heaven", не е написан за филм. Активист за правата на животните. Вегетарианец е.

Занимава се и с фотография. През 2006 г. получава наградата LeadAward за фотографиите си, които са публикувани в няколко списания: Vogue, Vanity Fair, Harper's Bazaar. Като фотограф е работил с много от музикалните звезди: Род Стюарт, Били Айдъл, Селин Дион, Мик Джагър, Лени Кравиц, Ейми Уайнхаус и други.