Новата песен на група MIRY носи името "Kinda love you". Тексът и музиката са дело на Мирян Костадинов. Идеята за видеото е съвместна работа между певеца и Свилен Славов и Виктор Добрев. Клипът има над 45 хиляди гледания в YouTube. Парчето е шести сингъл за групата, която нашумя с песни като "I won't pray", "You already now", "Blood money" и други.

"Живеем във времена, в които хората все по-рядко се женят, все по-рядко са моногамни, и стават все по-нерешителни. Дали за добро или за лошо, това е реалността и смятам, че заглавието съвсем подхожда на съвременната концепция за любов. "Kinda love you" от превод на английски означава в този ред на мисли "май те обичам", а песента ни носи посланието за смелост и за преследване на любовните трепети", сподели Мирян Костадинов пред TrafficNews.

Музикантът разказа, че записките на писателя Контантин Георгиев са били вдъхновение за него при писането на текста. Грабна ме концепцията за една "не-толкова-сигурна" любов, която смятам, че всеки един от нас е изпитвал, добави Мирян.

Талантливият певец сподели, че силно се надява всеки, който слуша песента да събере сили и да покаже на някого, че го обича.

"Kinda love you" е била недоразвит проект, но благодарение на китариста на групата Пит Борисов, тя възкръсва от прахта. Миксът на парчето пък е дело на Янко Генов. Финалният мастъринг пък е на Джо Лапорта, който е работил с едни от най-изявените световни артисти, между които - The Weeknd, Foo Fighters, Imagine Dragons,  Vampire Weekend, Big Sean, The Killers , Бон Джоуви, Армин Ван Бюрен, Тиесто и други.

"От малки, всички от групата сме мечтали да имаме записи, които да звучат по подобен начин, и сме изключително благодарни на всички, които ни помагат това да се осъществи", заяви Костадинов.

Той сподели, че работи методично и старателно записва всички свои идеи. Преосмисля всеки детайл, за да предаде посланието си. Стреми се да бъде критичен към себе си и работата си. В резултат често завършените текстове не успяват да влязат в песните, защото смята, че не са достатъчно добри.

"Заедно със Свилен и Виктор правим абсолютно всичко по видеата – от сценарий, режисура, координация, до заснемане и монтаж. За видеото на "KINDA LOVE YOU", в разговор със Свилен Славов, решихме да пресъздадем една нетипична романтична любовна история. Една история без клишираните разходки по брега и вечеря на свещи, а именно драмата на двама престъпници, които са готови да прегазят всекиго за да постигнат целите си. В крайна сметка, влюбени един в друг, те са готови на най-голямата саможертва в името на любовта си. Идеята на видеото е да капсулира в себе си онова чувство на спонтанна любов и съмнение в чувствата, когато човек се влюби. Същевременно посланието на клипа е да бъдем смели и да признаем любовта си, независимо каква е развръзката", разказа Мирян.

Костадинов е повече от щастлив, че музиката на групата успява да достигне до сърцата на все повече хора. Избягваме да правим компромиси и държим на изпипването на детайлите. Когато видим публиката да скача, пее и изживява всяка една песен заедно с нас, знаем, че всичко си заслужава, категоричен е музикантът. 

"Към този момент заедно с момчетата от групата – Пит Борисов (соло китара), Свилен Ивов (бас китара) и Антони Трандев (барабани), имаме около 10 нови композиции, които нямаме търпение да споделим с широката публика, но дотогава ни очаква доста работа", обясни певецът.