През последните месеци спекулациите относно Ъпсурт завладяха медийното пространство у нас. След като Ицо Хазарта пусна втора самостоятелна песен, тръгна и слухът, че родните рап легенди се разпадат, а Петров започва кариера като солов изпълнител.

Самата група отрече това да е истина, като нарече новината не просто жълта, а дори кафява.

"Това не е вярно и отричам такова твърдение, че се разпадеме. Бих могъл главните редактори на медиите им да ги поздравя спокойно с новата ми "Браво" и по специално с: "Браво, браво, браво господине…", каза Ицо Хазарта пред екипа на 359hiphop.

Но спекулациите далеч не спряха до там. Въпросът дали Красимир Генов, по-добре познат като Буч, се породи у феновете, когато Хазарта и Бат Венци започнаха да се появяват само двамата на плакатите за събитията. 

Дълго време от родното трио не коментираха темата. Мълчанието обаче беше нарушено от самия Буч.

Интервю с рапъра се появи навръх Гергьовден. В него той официално обяви, че вече не е част от "Ъпсурт".

"Станаха дует. Не сме се карали, не сме се били, разделихме се по взаимно съгласие. Просто не бях съгласен с посоката. В един момент беше най-добре всеки да ходи натам, накъдето го влече най-много. Аз винаги съм си бил момче от квартала - обичам истинските неща в живота. Мога и с малко, нямам големи нужди. Добре е да се правят пари, но не се кефя да се правят кинти на всяка цена. Някак си се губи тръпката", каза рапърът пред goguide.bg.

Първата самостоятелна песен на Буч вече е факт. В нея той си партнира с колегата си Goodslav, с който също са дългогодишни приятели. Парчето се казва "BG Rap" и излезе на 6 май.

Ицо Хазарта се завърна ударно с нова песен ВИДЕОТова е второ солово парче за рапъра от Ъпсурт