Ансамбъл "Тракия" подготвя празничен концерт в Пловдив по повод 3 март. Концертът се казва "Цветни щрихи от България" и е с главен художествен ръководител проф. Даниела Дженева.

ФА "Тракия" Пловдив е създаден през 1974 година. Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Творческият облик на "Тракия" е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф.Кирил Дженев, доц.Стефан Мутафчиев, проф. Николай Кауфман, проф.Николай Стойков, К.Колев и много други.

За 44 години ансамбъл „Тракия" е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, участвал е в множество значими форуми и международни прояви в над 50 страни. Носители са на всички възможни награди в сферата на културата.

Концертът е на 4 март от 19 часа в ДК „Борис Христов".