Националният фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи новия си мащабен проект пред пловдивската публика. Това ще се случи на 11 септември (вторник)  от 20.30 часа на сцената Античен театър Пловдив.

Музикално-танцовият спектакъл представлява околосветско пътешествие и завладяваща феерия от емблематичните музика и танци на много страни - България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия. Акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата - българския. Освен че ще се насладят на много красива музика, песни и танци, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм, защото спектакълът е и своеобразна смехотерапия, твърдят организаторите на над двучасовото представление.

Наред с основния участник - ансамбъл "Българе", на сцената Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти певци: тримата български тенори "Уникалните гласове", Албена Вескова, Звезди (Ахат), Интро квартет, прекрасните сопрана от триото "Ле контессе", дуета Крис и Велин, участници в церемонията при откриването на българското Европредседателство, виртуозният гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, младите танцьори от "Денс стейшън" и още популярни български изпълнители.

Префразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик - Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.

Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров, създател на НФА "Българе", триото тенори "Уникалните гласове", Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и ред други мащабни културни и патриотични идеи и събития.

Цените на билетите са от 15 до 30 лева. Можете да ги закупите от билетния център пред общината, който е с работно време от 10 до 19 часа. В събота и неделя центърът работи от 10 до 18 часа.