Легендарната група „Ахат” се завръща на голямата сцена в съвместен концерт с вокалиста на  Рейнбоу и Дийп Пърпъл Джо Лин Търнър на 11 ноември в 19.30 часа в новооткритата зала „Сила”. Българските музиканти решиха да се съберат отново и да продължат напред с мащабно национално турне.  Те възобновиха своята концертна дейност и след няколко участия през летния сезон, останаха вдъхновени и окрилени от топлото посрещане на публиката!

Специален гост на всички концерти от турнето на „Ахат” ще бъде Джо Лин. Той ще излиза в средата на концертите и заедно с Ахатите ще изпълнява някои от великите хитове на групите, с които е станал световно популярен и търсен и до днес.

„Ахат”  ще свирят само класики, но обещават и изненади, но не кавъри. На самостоятелните концерти на групата никога не е имало компромиси, затова групарите обещават брилянтен звук, красиво сценично осветление, ефекти, видео стени и всичко необходимо за провеждането на един перфектен рок купон.

Ще има бира, безалкохолни и мърчендайз, а след концертите, „Ахат” и Джо Лин Търнър ще се срещат с желаещите за снимки и автографи фенове.