16-годишната Дара Екимова се изправя пред най-сериозното музикално и емоционално предизвикателство досега. Тя за първи път ще изпълни песни на баща си Димитър Екимов – Дими, основал Сленг.

Точно една година след участието й в "Гласът на България", младата изпълнителка получава покана от музикантите Станислав Петров – Стенли и Светослав Славков – Светльо да бъде вокалист на трибют на група Сленг.

"Една вечер, в предаването "Гласът на България" чух Дара да пее и усетих, че искам един ден да бъда редом с нея на сцената", споделя Светльо.

Пианистът Стенли и колегата му от години изпълняват хитовете "Мой свят" и "Синьо" и са убедени, че именно талантливата наследничка на Дими трябва да застане зад микрофона. Заедно избират и името на проекта Slang by Dara Ekimova. Специално заради нея правят нов аранжимент на "Мой свят".

"След хиляди години сън", част от първия студиен албум на групата – "Синьо", чийто автор е Дими, ще прозвучи отново на клубна сцена в съвременен аранжимент. За първи път в Slang by Dara Ekimova, младата певица ще изпълни и една от любимите песни на Дими - "Остани".

Дни след като започват репетиции Светльо, Стенли и Дара привличат още музиканти към проекта. С радост и вдъхновение към групата се присъединяват Иван Попов - китара, Николай Николаев – барабани и Илия Ранков – бас китара. Страстта и любовта към музиката така увличат професионалистите, че заедно с Дара решават да включат и кавъри на световноизвестни хитове, изпълнявани от Дими и Сленг по време на клубните им участия през 90-е години, когато групата беше в апогея си.

Така в листата влизат Hit the road Jack на Рей Чарлз, вечни класики, изпълнени от Уитни Хюстън и шлагери на Тото – фаворити на самия Дими.

Премиерата на Slang By Dara Ekimova ще се състои на 22 март, петък от 23.00 часа в столичния пиано-бар Витоша Лайв Клуб, в парк-хотел Витоша.

"Изпълнена съм с вдъхновение и вълнение, смесени с притеснение. Много бих искала да се посъветвам с татко, да знам какво мисли за проекта, да изберем заедно песните. Обичам музиката му и чак сега осъзнавам колко богата и красива е. Когато бях по-малка не си давах сметка затова. Смятах, че не е достатъчно модерна и не пасва на това, което младите харесват днес", споделя Дара, цитирана от dnes.bg. Амбициозната певица в момента работи по втория си самостоятелен проект, песента "Пробвай се" и заснемането на клип към нея.