Бързият начин на живот понякога изисква да знаем как да приготвим нещо набързо. Но докато бързите рецепти може да не са най-доброто решение за чудесна храна, този вкусен десерт е точно това, от което се нуждаете, когато искате да опитате нещо, което ще поддържа вашите вкусови рецептори будни до следващата консумация.
Съставки:
- 4 ябълки
- 1/2 лимон
- 4 супени лъжици масло, омекотено при стайна температура
- 5 супени лъжици плодови мюсли
- 2 супени лъжици мед
- 1/4 чаша нарязани орехи
- малко стафиди
- ванилов сладолед (по желание)
Приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса по Целзий. Измийте ябълките, отрежете горната им час и издълбайте средата при семената. Внимавайте ябълките да останат цели.
След това напръскайте ябълките с лимонов сок. В купа смесете маслото, мюслито, меда и ядките. Напълнете ябълките до ръба. Наредете ги в тава за печене, сложете ги в предварително загрятата фурна и печете около 20 минути, докато омекнат.
Когато са изпечени, ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят малко. Печените ябълки могат да се сервират с ванилов сладолед или шоколадов сос.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква