
Днешното предложение за сезонна и вкусна рецепта, което предлагаме е патладжан с моцарела, запечени на фурна. Ето и какво ви е необходимо, за да я приготвите:
Съставки:
2 патладжана
125гр моцарела
2 домата
1 стрък магданоз
2 супени лъжици зехтин
чесън, сол, черен пипер
Приготвяне:
Първо нарежете измитите патладжани по дължина на ивици, приблизително 1,5 cm широки. Добавете малко сол и ги оставете в подсолена вода, за да се отцеди горчилката. През това време нарежете моцарелата на парчета, както и доматите. Редувайте, като върху патладжаните поставяте резен моцарела, а след това домат.
Отгоре поръсете с нарязаните на ситно магданоз и чесън. Овкусете със зехтин. Сложете приготвените патладжани в тава с незалепващо покритие и покрийте с капак. Гответе във фурната на 180 градуьа, около 20 до 25 минути, т.е. докато патладжаните не омекнат хубаво.
След това махнете капака и оставете във фурната за още десет минути. Сервирайте горещо.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти






Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


